BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 10, 2010

KISDARIAN berkumpul kembali




dah brthn2 aku x jumpe diorg ni. mujur la Mar kawin, dpt jgak berjumpe slps skian lama. Roomates aku hanye Mar dan Dayang je aku dpt jumpe. yg lain x dtg. dah la Mar buat aku trkjut... ye la... slama ni x pnah hadap minah ni nak pakai make up. dulu.... klu kitorg dok  komen pasal pnampilan dia... huhu dia mesti x puas hati. dia x marah tp nampak x selesa la hahahaa. haa tu x masuk lg bab si Dayang... huii minah ni dah pandai make up dah... tudung berlilit2. ish....ish...

mula la aku trkenang zaman kitorg jd teman sebilik A306. di mana kitorg smue enjoy dgn gelak ketawa. Kak Maz, Aku, Fila, Caca, Dido, Cikgu, Mar, Dayang, Sya dan Intan.

Kak Maz- ketua bilik yg sngt tegas. dlm bilik tu dia rapat ngan aku je. sbb aku je yg phm prangai dia hahahaa. Kak Maz ni orgnye ok. cuma dia hidup yg memang sntiasa ikut buku. sgala2nye ade peraturan. dan bg org2 yg suka enjoy mcm kitorg ni hahahaa... fun was everything hahaha. tp bila aku perlukan nasihat, dia la yg slalu mnasihat aku. dia suke bcerita... aku layan je citer2 dia. sronok tengok dia gelak. kadang2 citer x klakar pon... tp bila tengok dia gelak... dgn aku2 skali nak gelak hahaha.

Fila - member yg paling ketot dlm bilik tu hahahah. minah ni paling x suke bgaduh. dia suke brbincang baik2 je. dia rapat ngan mar...dan aku ngan dia suke kenakan mar hahaha. syok siot!!!! Fila ade satu tabiat yg comel. pantang nampak org bangun tido je...dai akan ckp "baby... dah bangun baby...." dgn nada mcm ckp ngan baby btol2. slalu gak dia buat mcm tu kat aku hehehehe. Dia jgak yg paling caring... pantang ade member yg sakit... dia jaga mcm doktor hehehe. Tp paling best... mak dia suke masak utk kitorg. mak dia memang kelas!!! bila dtg lawat anak dia je... kenyang la perut kitorg hehehe. ade skali tu... aku dgn x malunye mintak dia bawak makanan utk kitorg huhu. tp dia dgn sportingnye bawak mcm2. aku mkn smpi tegak. smpi bila2 pon aku x kan lupe mak Fila yg baik hati tu,

Caca - caca ni aku smpat kenal skejap je. sbb dia kluar dr KISDAR. tp minah ni pon baik hati. dia layan je prangai aku ni. dia la yg bg gelaran Mak Cik Facial kat aku hehehe. Minah ni mangsa gegaran katil hahaha. aku tido kat katil atas. stp kali aku beralih je... katil akan bgegar. minah ni slalu tkejut masa tido hahahaha. minah ni ngan aku sama2 minat lagu Joey Mcintyre - stay the same. caca jgak org pertama yg kenalkan aku dgn masakan siput sedut masak lemak cili padi. itu la first time aku makan. smpi skrg suke hehehe.

Dido - hmmm aku x rapat sngt ngan minah ni. tp dia la yg slalu tumpangkan handphone dia bila aku kena call family. masa tu aku x de handphone lg. Dido ni klu bckp... skali pandang mcm org brpidato hehehe. tp rasenye tu dah memang diri dia. x mcm buat2 pon hehehe. dia pon kluar awal dr KISDAR. so aku x smpat nak kenal dia dgn lbh rapat.

Cikgu - hmmm.... our Drama Queen ekekekee. Cikgu ni org yg sngt la friendly. aku memang rapat ngan dia dlm bilik tu. Cikgu ni tokeh rokok resdung. slalu la dia perasap muka kitorg dgn asap rokok resdung tu hehehe. Cikgu ornye suka mngajuk2 watak penggoda hahahaha. syok je masa tu. klu ade movie yg kitorg blm tengok. just suruh je cikgu citer balik. bkn stakat crite je yg kita dngar...siap dia ajuk2 skali watak dlm filem2 tu hehee. sngt la menarik. ade skali tu dia citer pasal filem Sara lakonan Syamsul Ghau Ghau dan Ida Nerina. dia ajuk watak Ida Nerina smpi habis. aku ingat lg dia ajuk dialog "30 ringgit.."sambil buat muka sebak nak nangis tu hahahaha. aku dan dayang ketawa sambil btepuk tampar antara satu sama lain. kitorg suke tengok cikgu mngajuk watak tu. bsungguh2 dan mnjadi plak tu hahaha. cikgu memang best hahaha. w/pon kitorg ade kisah duka kitorg tp kisah suke trlampau bnyk utk dikenang hehehe. cikgu jugak la yang masakkan 4 bungkus maggie khas utk aku mkn masa demam hahaha. so sweet...


filem sara

mar - hmmm minah skaf dlm bilik kitorg. 24 hours dgn skaf dia. x tau la skaf tu brbau ke x... aku x pnah cium hahaha. Mar ni paling brutal dlm bilik tu. dia ade cara dia bfikir yg tsendiri. but most of the time aku slalu salah faham dgn cara dia. tu yg gaduh tu... tp aku pon kpala angin time tu... x leh salahkan dia la. dulu mar ni bnyk jerawat kat muka dia. aku plak mak cik facial hahaha.... ade skali tu aku ngan fila dok tenyeh limau nipis kat muka dia. mar mnjerit x hingat tp kitorg x pduli hahaha. konon2nye kitorg nak hilangkan jerawat2 dia. padahal aku dah naik syok bila dia mnjerit hahahaha. masa aku mula2 kenal mar.... aku tkejut beruk sbb dia bahasakan diri dia pd mak dia dgn AKU. huiii itu la kali ptama aku dnga anak berAKU ngan mak. dlm budaya family aku dan sekeliling aku...tu dah kurg ajar la tu. tp masa tu aku memang x tau budaya kaum Melayu yg lain. so tu first experience aku lar. dlm hati aku ckp "kurang ajar btol bdak ni. smpi hati berAKU2 ngan mak dia." lps fila xplain bru aku faham yg org Jawa memang mcm tu. bg diorg dah sopan la tu... well lain kaum lain la budayanye. hehehe smpi skrg aku x ckp ape2 pasal tu. hahaha sori la mar hahaha. aku ckp kat Fila, klu aku berAKU ngan mak aku... mampos kena pnampor kahkahkah.

dayang - dayang ni yg paling comel dlm bilik tu. dia suke pakai sluar pendek takat lutut. aku x pnah nampak yg lbh panjang dr tu hahahaa. Nama dia Nurizan tp mcm mana gelaran dayang tu blh dia dpt, korg jgn tanye aku. sumpah smpi skrg aku x tau hahahaha. bila dia senyum... terselah smue gigi dia. snyumnye dah nak smpi telinga dah hahahaha. klu dia study... muka gerenti nampak blurr hahaha. dia paling x suke lelaki jiwang. huh aku masih ingat kes kena tman dia ngan fila pg dating. hahahaha memang boring. sbb mamat yg kluar ngan dayang tu slow dan jiwang huhuu. klu dia ketawa memang satu aras blh dngar susara dia hahahaa. bila nampak dia mnyeringai tiba2 tu hati2 la... tu maknanye ade la nak mngusik tu hahaha.

intan- aku x ingat sngt pasal minah ni. tp dia junior kitorg la. kulit muka dia sngt la halus dan licin. putih melepak dan suka melawa tp bkn pakai make up la hehehe. orgnye memang comel.

sya -  minah ni pon aku x ingat sngt. dia junior kitorg. masuk sama ngan intan tp skejap sngt. x lama lps tu dia dpt offer kat U lain. tp aku ingat sngt masa dia dmam, kitorg satu bilik sama2 jaga dia. siap bgilir2. masa dia nak kluar, kitorg buat jamuan perpisahan. orgnye x bnyk ckp mcm intan tp lemah lmbut sngt.
itu la citer2 pasal bebudak bilik A306. Kitorg bnyk lalui suka duka brsama. bgaduh tu adat laa... itu asam garam bila brsahabat. tp kitorg sntiasa ketawa. bilik kitorg la yg paling bising kat blok tu hahahaha. kitorg suke bsembang mlm2. citer pasal hantu la ape la... best je. kadang2 kitorg mkn sama2. mkn burger ramai2. x pon mkn maggie dan air milo. ade je benda yg nak buat kitorg ktawa. we shared a lot of things together. Alhamdulillah... hubungan kitorg masih baik smpi skrg. klu la masa blh diputar ke masa lalu... kan best hehehe. tp skrg smue roomates kitorg dah kawin. tinggal la aku ngan dayang je yg masih single hehehe. smoga kita smue akan sntiasa bahagia walau ape pon yg kita hadapi. amin.


video
girls.... ingat x kita pnah nyanyi lagu ni hehehehe. kita pon pnah tengok konsert diorg kat KISDAR kan kan kan

2 comments:

Anonymous said...

fila wif cadbury black forest

dayang wif bantal bucuk smiley warne kuning..

cikgu wif rokok resdung

kak mas wif buku2

intan wif cermin time study

yan..i know what u did..but let me keep it as a secret...

sha wif smile...

caca..haha..org minang yg sgt suka tersengih2..

dido...not remember but she is my best friend 4 eva...

ILA HAFIZ said...

memori bersama kawan :)