BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 14, 2010

IZZ YANG HEBAT!!!!

Assalammualaikum... :)

korg smue sihat2kan? :). aku baru je balik dr Seoul Garden... second trip hehehe. ptg td, tiba2 je Fazilah sms kata husband dia nak mkn kat situ. aku pon ape lg... nak ikut la hehehe. tp bkn itu point aku kali. topik aku kali ni pasal IZZ YANG HEBAT ni. Izz ni anak Fazilah... anak tunggal. manja terlebih haha... x la dia yg manjakan diri dia lbh2. ngengada hahaha. usia dia bru 3 thn. aku suka melayan mamat ni pok.. pek.. pok.. pek.. je keje dia. x diam2 hahaha.

dulu masa dia kecik2 mamat ni x nak layan aku pon. dia buat bodoh je ngan aku. mcm aku ni pengemis yg hina yg mngendeng2 minta simpati dia. kunuuuuunnn... ahaksss. tp sejak aku pg raya rumah dia hr tu... dia tiba2 tukar fikiran. mungkin dia dapati aku ni blh buat geng kot hahaha. dia layan aku smpi la aku nak balik. bila jumpe aku je... dia akan kata " ey ni!!!!" ni (ini)???? ape2 aje la... drpd dia panggil aku ngan panggilan yg x snonoh kan... ni pon ni la izz... tp bila kitorg pg mkn kat Seoul Garden jumaat yg lps, dia panggil aku mak yan plak...hehehe. gamaknye hr tu dia x reti sebut mak yan kot hehehe.

mamat ni memang kuat brckp...non stop!!! aku layan aje la. kadang2 ade la ape yg dia ckp tu aku phm... bila dia ckp melayu la. tp bila dia kluar 'bahasa Jerman' dia... MasyaAllah... satu apah pon aku x phm huhu... terpaksa la mintak bantuan mak dia utk translate ape yg dia ckp hahaha. 
dia sangat suke ckp perkataan HEBAT!!!. klu kita kat slalu ckp "terror x aku?", bg izz plak "hebat x izz?" haa... tu memang gaya izz. dia memartabatkan bahasa Melayu hahaha. sejak tu aku slalu panggil dia "Izz yang hebat". dia asyik2 ckp " izz hebatlah.." or "mummy hebat!!" or " taaaakk... mak yan x hebat.". hmmm sabor je la aku. kecik... besor... kecik... besor je aku tengok mamat tu hehehe. nasib baik la ko bkwn ngan mak yan ni izz.. jelitawan yg comel dan baik hati dan SAYAM budak2 hahaha...

satu perkara yg lawak tentang izz ni...dia x reti sebut bunyi 'NG', smuenye akan tukar kpd 'M' hahaha. contohnye: butang = butam
                 kenyang  = kenyam
hahaha lawak...lawak... 

aku : Izz sayang mak yan ke x?

izz: sayam!

hahahaaha aku memang tergelak dngar dia ckp mcm tu. smlm aku layan aje la dia dgn 'bahasa Jerman' dia tu. klu aku x phm... biasa la. mak dia la jd mangsa aku hehehe. smlm bkn main sronok dia main ngan aku. aku ajar permainan yg arwah mak bapak aku ajar masa kecik2 dulu. TONG...TONG...LUKUT!!! cara main... kita nyanyi lagu dia sambil cucuk jari telunjuk kat tapak tgn dia. "tong..tong... lukuut... lukut dlm cupaaak. datang tikus susuuut... suuuusuuut bawah ketiaaak..."( masa suuuusuuut bawah ketiak tu... buat la gaya cari berjalan spanjang lengan dia mnuju ke ketiak dan.... geletek laaa. ape lg hahahaha). dia bkn main gelak masa aku geletek tu. hahaha

bila dia asyik gelak je. babah dia ckp plak kat aku... " yan, baik2 skit yan... dia tu bkn blh suke sngt... kang menjeluak (muntah)" so aku pon stop geletek dia dan aku cari topik utk borak. izz ni... very open. bg la topik ape pon...dia layan, tinggal...kita phm dan x phm je ulasan bernas dia tu hahaha. tp kan... bila aku balik... aku plak yg pening dan rase nak muntah hahaha. agaknye mkn bnyk seafood kot hahaha. x tau la klu aku x serasi ngan pepahat. first time aku mkn pepahat tu...x pnah try pon sblm ni haha. tp... x muntah lg ye.. aku just pening2 kejap je heehe.

masa nak balik tu dia pon salam la aku. aku pon tanye la dia..." izz sayang mak yan x?". dia pon jawab "sayam". hehehe sronok dngar bila2 budak2 kata sayang kat aku. aku ni memang sayang budak2. budak2 memang pnawar hati aku ni. melihat diorg ketawa je aku happy. smoga izz akan jd budak yg bijak dan baik bila dah besar nanti. amiin...

1 comments:

ILA HAFIZ said...

IZZ KIMSALAM.. DIA CKP MALAM TADI
"MUMMY IZZ SAYAM MAK YAN. MAK YAN MANA? IZZ NAK MAK YAN. SAYAM SANGAT MAK YAM" HAHAHA