BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 11, 2010

sahabat2 karib yg aku sayang.

 mona... bestfriend aku sejak sekolah menengah

Fazilah... bestfriend aku sejak aku bekerja

memang susah utk aku gambarkan tentang 2 org sahabat karib wanita aku ni. di hati aku diorg sangat la penting. kedua2ny2 memahami aku dr stp sudut. diorg slalu mnyokong dan dan membantu aku bila aku perlukan mereka, diorg slalu buat aku ketawa bila aku bsedih. diorg beri nasihat yg baik bila aku perlukan. kedua2nye pandai menyimpan rahsia. dan sngt terbuka utk berkongsi rahsia. 

mona

minah ni aku kenal sejak aku masuk SEMENTAS pd thn 1998. aku x kenal sngt lg dia pd masa tu. dia slalu cuba utk bkenalan, tp x kami x brpeluang brkwn pd mulanye krn halangan seseorg. tp mungkin mona dah ditakdirkan utk jd kawan aku. w/pon dihalang... kami smakin rapat. persahabatan kami mendapat restu dari arwah mak aku. mak aku cukup suke aku bkawan dgn minah ni. bila habis S.P.M, mona sntiasa cuba hubungi aku. we called, SMS and sometimes we wrote to each other. kami x pnah lost contact. bjumpe skali skala tu dah biasa. Mona sangat memahami aku. dia x suke memaksa aku dlm  ape2 hal pon. x pnah komplen skit pon klu aku bz dan x dpt kluar ngan dia. when we talked, we eccept each other's opinions. kitorg sntiasa relax bila kluar bsama. sntiasa ketawa dan dngar luahan hati masing2. smoga persahabatan ini akan kekal slama2nye.

fazilah

minah ni aku kenal masa mula2 aku masuk keje kat UIA ni. mula2 x kenal sngt, sbb masa tu aku bkawan dgn bdak part time yg bnama Suria. bila Suria dpt keje lain. aku mula rapat dgn Fazilah. bermula sbg guru yg mngajar aku mnggunakan software2 utk edting. seorg yg sngt la pnyabar. guru aku yg ptama...salinkan nota utk aku. pelik tp benar!!! dia mnyalinkan nota utk org yg dia ajar hahahaa. tp x sangka hubungan kitorg blh jd rapat. every topic we discussed was fun and intresting. x lama lps tu, kitorg dpt tau plak kitorg ni saudara jauh. moyang dia dan moyang mak aku adik bradik rupenye. so kira... dia pangkat mak cik la ( tp x nak mngaku tua hehehe) usia kitorg klu ikut thn... beza sthn je. tp klu ikut bln... beza 6 bln. mungkin itu la yg buat kitorg serasi berkawan. kitorg suke mngusik antara satu sama lain. kadang2 kitorg usik org lain plak hehehe. kitorg pon shared a lot of things. dia ni lbh kurg mona... cume version yg sngt ceria, naughty dan gila hahaha. dua2 suke masak. dulu mona suke masak utk aku. skrg duty tu fazilah dah take over haha. kitorg x pnah heran org lain pnye hal. just mind our own business. bg kitorg, slagi org x kacau kitorg...kitorg x kan kacau org.

dua2 minah ni sentiasa mnceriakan hidup aku. tanpa salah sorg, sunyi la aku hehehe. i love both of them. smoga kita tetap bersahabat smpi bila2. amin

1 comments:

ILA HAFIZ said...

huh..nasib dah blanja nasi lemak sebungkus td.. hehehehee

terima kasih kerana sudi berkawan dgn sy yang GILA!