BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 9, 2010

huhuhu... x paham aku

mmm penatnye. baru balik dr shift mlm. hari ni aku nak share citer pasal sorg supervisor aku ni. dia ni... w/pon lelaki... tp sangat2 la kuat bleter. pantang dpt chance...siap la telinga org2 kat skeliling dia. aku memang slalu kena. x kira la salah kita ke...salah org lain ke... asalkan kita berada di area2 dia berada haaa... abis laaa.

tadi aku keje ngan dia la. biasa la mlm2 ni.. library memang x de org sngt. memang boring la. hanye foreigners je la pngunjung setia library tu. org2 kita pon ade gak...tp x ramai. ragam2 foreigners aku dah biasa dah. dah x heran. tp ragam supervisor aku ni huhu. stp kali keje mlm.. pngalaman baru bg aku hahaha.

td masa break for dinner, aku dpt turn break lambat ngan sorg kakak ni. tinggal kitorg bdua je. yg lain smue rehat. sorg jaga main counter..sorg lg jaga exit. so... masa maghrib kakak tu tanye aku... nak solat dulu x? ye la dia x solat. aku stuju je la... dia tekan la button utk get exit yg outomatic tu bkak trus. ye la mcm mana nak jaga dua tmpt dlm satu masa...kitorg x ckup org ni. aku pon pg la solat, bila aku turun balik, kakak tu suruh aku cpt2 pg dpn... s/visor aku tu dah mngamuk katanye. aku pon pg la dpn. s/visor tu pon mula mukaddimah leteran dia tu dgn kasarnye. dia ckp... jgn bkak gate ni.. tengok!!! kan dah jammed!!! aku trpinga2 jap. ape dia ni... aku bru je smpi. tanye la dulu sape yg tekan button tu. aku releks je. aku x bg respond sbb malas la aku nak ckp kakak tu yg buat. cover2 la kwn2 kita kan kan kan. aku diam je. s/visor tu trus bleter dgn jayanye pada aku. dah la suara kuat... foreigners tengok je aku kena marah. aku pandang kat button yg bnyk2 tu. dah sah2 dia salah tekan. bila aku nak btolkan dia halang plak tgn aku. so aku biar la dia habiskan marah dia yg x abis2 lg tu. aku diam je. bila dia blah.. aku btolkan button tu. gate tu bgerak automatic balik. aku snyum dah "slesai satu problm" tiba2 org tua tu dtg balik. dia pon tengok la gate tu dah blh gerak balik. dia pon ckp.."haa.. bila dia gerak ke sana?" aku jawab "sy btolkan button tu td" dia plak ckp "x de... gate ni memang lmbat"dgn pantas tgn dia yg gatal tu pg tekan plak button tu skali lg. JAMMED BALIK LA PINTU TU PAK CIK OIII!!!!!. lps tu dia marah2 balik kat aku. org yg lalu lalang tengok je aku. ape yg blh aku ckp... nak gaduh pon... dpn org. nak lawan pon... dia org tua. aku diam je la. bila dia blah dr situ je.. aku btolkan balik button tu. pintu ok balik. bila kakak tu dtg nak check pintu tu sbb org tua tu dah bising2 kat counter. dia tengok pintu tu dah ok. bila dia tanye kat aku... aku citer la ape yg jd. dia gelak je... dah memang prangai dia mcm tu... katanye. aku diam je la

bkn skali aku kena ngan org tua tu. tp ngan dia je aku slalu buat muka bodoh. sbb x leh dilayan. kang makin mnjadi2 bleternye huhuhu

 hadapi dgn tenang gitu... ape nak buat. sabor je la. hormat org tua. huhuhu

2 comments:

ILA HAFIZ said...

kim salam kat pak em..hahahah

azian_ab said...

hahahaa alamak... dah terbongkar supervisor yg mana hahahaha