BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 8, 2010

fazilah, makcik cleaner dan bunyi2nye hahahaha

 salam, 

hehehe hr ni ade satu kisah  malang tp mnggelikan hati aku hahaha.

dlm kol 2.30 td, aku masuk toilet utk brwuduk sbb ... x solat zuhur lg time ni. x lama lps tu masuk la sorg makcik cleaner. dia mcm teragak2 je nak masuk toilet. kjap2 pandang kiri dan kanan...lps tu pandang aku. blur je aku...apesal la minah ni. lps2 dah tercegat kat pintu beberapa saat, dia pon masuk la toilet

x lama lps tu, si Fazilah plak masuk. lps tegur aku...dia masuk toilet yg satu lg. lps sketika... makcik tu mngeluarkan bunyi2...bkn kentut tau. tp suara dia dok meneran. terbeliak jap mata aku. aku ingat si Fazilah pnye keje hahaha. bila dngar btol2, rupe2nye bunyi tu dtg dr toilet yg makcik cleaner tu guna. nak trgelak pon ade. sbb bunyinye lain mcm sngt hahaha... ksian. 'keras' agaknye huhu.

tiba2 Fazilah kluar. dia bersandar kat pintu toilet sambil melemparkan pandangan yg lain mcm pd aku.

Fazilah: bunyi td tu... awak ke? knape awak buat bunyi mcm tu? jatuh ke? ( dgn kelantangan suara yg x di cover2. vokalnye memang mantap hahaha)

aku: haaa??? ( dlm hati dah phm dah... minah ni x tau yg sbelah tu ade org. hahaha)

Fazilah: td tu bkn awak ke...? ( sambil bgerak ke singki )

aku: x la... ( aku dah thn nak gelak dah... tp x smpi hati. ksian ...takut makcik tu 'terbantut' hehehe)

Fazilah: emmm tp td sy dngar bunyi tu... bunyi mcm... menahan kesakitan je ( hahha adooi)

Fazilah pandang aku...

aku : bkn sy... ( sambil jari telunjuk aku arahkan ke toilet sbelah )

korg patut tengok muka trkejut Fazilah hahaha. jenuh aku thn gelak aku. tgn dia mnekup mulut, matanye terbeliak hahaha. dia berckp tanpa suara... aku phm dr gerak bibirnye aje. dlm tu ade org ke? gitu la lbh kurg. aku angguk je. sbb aku tgh suffer sakit perut nak gelak. x trdaya rasenye hhahaa. Fazilah terbongkok2 gelak dgn suara yg perlahan...seolah2 berbisik hahaha.... tp x gune.... bunyi nafas dia tu jelas yg dia tgh gelak. makcik cleaner tu mesti tau la ade org tgh gelakkan dia. sbbnye dia tiba2 diam x kluarkan bunyi hahaha. lps tu Fazilah trus kluar. tinggal la aku tgh pakai tudung

Bila makcik clenear tu dah slesaikan hajat dia ( hehehe). dia kluar sambil pandang aku yg tgh mngadap cermin. aku sdaya upaya buat muka bodoh mcm x tau ape2. padahal dr cermin tu aku tau dia tgh pandang aku. lps tu dia berdiri mngadap toilet yg Fazilah guna tu... dr bwh smpi la ke atas hahaha. agaknye dlm hati dia kuat ke bunyi aku td? dia blh dngar ke? hahahaa. lps berkali2 tengok aku dan toilet tu. dia pon kluar. aku pon snyap2 ktawa sorg2 kat dlm toilet tu...sbb aku tau makcik cleaner tu dan partner dia tgh tunggu aku kluar, spy diorg blh cuci toilet tu.

tp memang ksian huhu. ntah2 dia tgh mnderita giler nak meneran, dtg plak si Fazilah bertanye kan soalan yg blh mnjatuhkan saham tu huhu. klu aku kat tempat makcik tu... aku dah apply tukar department dah. x mau cuci library lg huhu. slamber je Fazilah ni pon. huhu simpati aku kat makcik tu. 

tp lps tu aku dan Fazilah brborak pasal peristiwa tu... kitorg gelak gila2 baban. hahaha berair2 mata aku. x tau nak ckp mcm mana. ksian... tp dlm masa yg sama geli hati hehehe. adoyyai... aku akan rahsiakan rupe Fazilah dr makcik cleaner tu, dan rupe makcik cleaner tu dr Fazilah hahaha. utk kbaikkan diorg jgak hahaha.

hahaha... adoiii sakit perut aku gelak hr ni hahaha

5 comments:

afraliza said...

siannye makcik tu..kesakitan..sembelitlah tu..

azian_ab said...

hahaha afraliza. tau x pe hehehe. ksian memang ksian. tp x thn geli hati hahaha

ILA HAFIZ said...

hahaha.. mana i tau ... :P

azian_ab said...

hahaha

NAZIMAH said...

kesian makcik 2...