BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 7, 2010

ber dating ngan bestfriend dan dinner kat Naili's Sentul

salam,

hi smue!!! hari ni aku kluar ngan Mona lg. klu ade pluang dan masa free kitorg memang akan kluar bersama. slalunye kitorg bkn stakat kluar jalan2 dan mkn. tp kitorg juga berkongsi cerita. bkn x nak ajak yg lain, tp ade crite yg kitorg lbh slesa cerita sesama kitorg shj. harap2 kwn2 lain phm ye.... x bermakna kitorg x syg kwn2 lain.

Mona janji ngan aku, dia ambik aku kol 2 ptg. ok la... area kol 2 dia dah smpi ambik aku kat rumah. kitorg trus ke KL. biasala... kwn aku sorg ni... shopping tu adlh therapy utk dia hahaha. ramai btol org hr ni. lps parking, kitorg pg jalan2. biasala... tmpt biasa Mona ni... mesti masuk kedai Ariani dan kedai kain2. kitorg pg Semua House... masuk la kat Maya nak tengok kain2 kat situ. memang cantik ... bkenan jgak aku tengok. tp nanti la... tunggu operation slesai ehhee.. 



 tmpt terakhir Mona singgah utk cari anak tudung sblm mkn


bertolak ke Naili's :)

tp punye la ramainye org hr ni... nak masuk toilet pon kena beratur panjang huhu. Mona smpt beli 2 tudung kat Ariani... huuu lama dia pilih tudung tau... tp apesal aku x trpikir nak tangkap gambar kat situ ntah. aku x kisah tunggu dia pilih tudung w/pon lama... aku ikut aje. aku ni shopping x brape sngt la... tp aku ok je ikut org shopping cuma jgn la mcm kakak aku dok jln2 smue kedai... nanti patah balik kat kedai yg first. huhu mnangis aku klu mcm tu. Mona ni x la mcm tu. so aku rileks la. aku smpat jgak beli brooch. heheh mnambah koleksi brooch aku. ade satu shape tu x de lg dlm koleksi aku... bntuk mangga.. ala mangga pagar tu hahaha. siap riben lg. lg 50 sen harga dia jd rm 20 hahaha.

lps shopping kitorg pg ke Restoran Naili's kat Sentul. kitorg memang suke mkn kat sini. favourite aku Tom Yam dia. tp aku suke gak ubi rebus dan siakap steam hehehe. cucur dia pon ok. tp hr ni mcm something wrong somewhere plak cucur dia. mcm bnyk garing dr isi. ntah la knape hahaha. aku x mkn nasi... just ratah lauk2 dan share cucur dan ubi rebus bsama Mona. hehehe... sambil mkn kitorg bcerita lg. dr rumah aku smpi la balik kitorg x brhenti bcerita. ade je crite yg kitorg nak kongsi. bnyk suka dan duka kitorg share brsama dlm tempoh kitorg bkawan. dah 12 thn dah hehehe

gambar2 kat Restoran Naili's...




cubaan tangkap gambar berdua... ( aku memang fail bab ni hahaha. slps beberape kali bru brjaya hahhaa)kitorg brgambar smentara tunggu order smpi hhhehe







 Mona kata dlm gambar ni... tgn aku tu buat aku nampak lbh tembam hahaha




kitorg mkn atas tempayan... jgn jd 'mulut tempayan' sudah hahaha





 menu-menu ;)

 ubi rebus bersama sambal tumis dan kelapa parut. yum3 ;)

 air minuman kitorg... dr kiri, Sunset, Lime Fresh dan Watermelon Juice ;)

 favourite aku... Tom Yam ayam!!! ( ayam saje dlm ni hahhaa... mona pilihkan sbb tau aku x leh mkn seafood bnyk2) ;)




 Tom Yam dlm mangkuk aku hehehe... sedap ;)


 mkn Mona...jgn x mkn hehehe ;p

 alalala sopannye... cover la sngt hahaha

 Cucur Ikan Bilis...yum3 ;)

 Ikan Siakap Steam...yum3 ;)



 errrkkk... alhamdulillah hahhaa  ;p




 ni ntah mnatang ape yg Mona snap ni. aku tgh bayar kat kaunter



 hehehe Mona masih x biasa ngan camera handphone aku. biasa la koman skit hahaha. dia x leh goyang...gyang je mesti blur hehhee. tp cubaan yg baik ye Mona hahaha ;)


cubaan tangkap gambar berdua di hadapan pintu masuk Naili's sblm balik ;)






lps mkn kitorg balik. smpi rumah dah mlm... area kol 8 mlm. tp kitorg lepak kat tepi jalan rumah aku...bcrite lg dlm kreta. smoga kami diberi kekuatan dlm ape shj yg kami tempuhi... sgala yg brlaku tu pasti ade hikmahnye. kita hanye mampu mrancang, Allah yg mnentukan sgalanya. Rancangan Allah pasti yg terbaik utk kita. kita kena yakin ye Mona!!! ;)

w/pon just jalan2, tetap sronok kitorg kluar brsama. ade je yg nak diketawakan. skit sbnyk ringan beban dihati. tq Mona... for being such a good friend to me. and  thanks again for sharing :). love you so much!!! mwah!!!

3 comments:

ILA HAFIZ said...

bestnyeeeeee... :) siakap tu nampak sedap :)

edy said...

pas ni ajak2 la sy...nk ikut...heeeee

azian_ab said...

ila: tu la... memang sedap

edy: blh... tp awak blanje ye hahaha